Hledat

Kategorie

Červen 2018
P Ú S Č P S N
« Kvě   Srp »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Tags

Sponzoři

Počítadlo

A co dál?

Trasy na 28. 6., 5. 7. , 12. 7. a 19. 7. 2018:


ValMez
Přes Loučku, kolem přehrady na Jičinu, pod Janovicemi do Palačova, v Porubě doleva a kolem Choryňských rybníků do Lešné, přes Lhotku k Bečvě, po jejím levém břehu do ValMezu. Kolem pražíren kávy k rybníku. Možnost občerstvení v hospůdce. Zpátky přes Štěpánov, Hrachovec, Krhovou, Zrzávky a po cyklostezce až domů. 48 km s převýšením 540 m, téměř výhradně po asfaltu.

Tošovice
Přes Loučku na Starý Jičín, sjezd do Hůrky, dále Jeseník nad Odrou, Vražné, kolem rybníků do Oder, přes Loučky na začátek Jakubčovic, doprava na Vítovku, návštěva přehrady, dále směrem na Vlkovice, doprava na polní cestu přes kopeček do Hei parku. Možnost koupání a občerstvení. Návrat přes Tošovice, Jerlochovice, Fulnek, Stachovice, Hladké Životice, Kunín a Šenov. 55 km s převýšením 520 m, až na dva krátké úseky všude kvalitní asfalt.

Bělotín
Přes Loučku do Bernartic, od koupaliště po Louce do Jeseníka, před podjezdem železniční trati rovně, po hlavní cestě do Vražného, Hynčic, za rodným domem J. G. Mendela doprava, rovně přes hlavní cestu a po vjezdu do lesa doleva. Zhruba po jednom kilometru doleva dolů kolem Bělotínského potoka k malým rybníčkům a do Bělotína, kde je vpravo další rybníček. Doleva na začátek Lučic, lesem do Hrabětic. Domů přes Jeseník, Bernartice a Salaš. Občerstvení bez zajížďky buď v Hynčicích nebo až na Salaši. 45 km s převýšením 490 m, s výjimkou louky za Bernarticemi vše po asfaltových cestách.

Tichá
Po cyklostezce do Rybí, sjezd do Závišic, přes Paseky do Kopřivnice, po cyklostezce do Vlčovic, kousíček po hlavní cestě, na první křižovatce doleva do Tiché. Prohlídka Travertinových kaskád. Přes kopeček po žluté turistické značce do Frenštátu ke koupališti, po červené na Horečky, přes hlavní cestu na louku a dále po červené na vyhlídkové místo. Sjezd do Lichnova. Kolem zemědělského družstva po zpevněné polní cestě na Kouty, prohlídka rybníčků. Po louce k železniční zastávce Ženklava a dolů do Ženklavy. Kolem štramberské vodní nádrže na Libotín, možnost občerstvení u koupaliště. Výšlap k včelínu na rozcestí Libotín, trošku terénem dolů a kolem oveček a Pstružího potoka do Žiliny. Na základnu přes Smetanovy sady. 45 km s převýšením 680 m, několik úseků po zpevněných lesních či polních cestách, dvakrát nezpevněný terén na krátkém úseku.

Napište komentář

Musíte se přihlásit,aby bylo možné vkládat komentáře!