Hledat

Kategorie

Květen 2024
P Ú S Č P S N
« Dub   Čer »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Tags

Sponzoři

Počítadlo

Cyklovíkend 2024 – Rusava

Už se to blíží, už to bude!
24. 5. – 26. 5. 2024 poctí Cykloklub Nový Jičín svou návštěvou Penzion U Ráztoky na Rusavě.


Seřiďte kola, vyperte klubové oblečení, vytáhněte ze sklepa občerstvení na cestu i pobyt, oprašte klubovou hymnu, zopakujte si desatero Cykloklubu a hlavně se těšte! Natrénováno máme, počasí bude a trasy už si můžete projíždět aspoň kurzorem po mapě.

Na cestu se vydáme v pátek přes Jičinu, Palačov, Lešnou, Choryni, Komárovice, Kelč a Kunovice, kde se rozhlédneme po okolí z rozhledny Na vodojemu. Sjedeme do Babic a čeká nás krásný úsek po louce přes Provodovice na Drholec. Dále opět po cestě na Libosváry, Loukov a terénem do Chvalčova. Z Bystřice do do Slavkova se vydáme zkratkou po nové cyklostezce. Sjedeme do Brusného a vyšlápneme do Penzionu U Ráztoky. Pohodových 54 km s převýšením 600m.

V sobotu po krátkém spánku nás čeká výlet nedlouhý, ale kopcovitý, část terénní, ale opravdu moc krásný!
Nejprve prokličkujeme nahoru dolů doprava doleva do Lukova, vyšlápneme na malebný hrad, resp. upravenou zříceninu, sjedeme do Vlčkové, Držkové a vyšlápneme k pramenu Dřevnice. Napojíme se na terénní hřebenovou cestu z Trojáku na Hostýn, kterou celou projedeme. Na Hostýně si prohlédneme Baziliku nanebevzetí Panny Marie, Jurkovičovu křížovou cestu a rozhlednu a přes Bukovinu po krásné asfaltce s výhledy sjedeme na Rusavu. 38 km s převýšením přes 1000 m.

Kdo by se chtěl v sobotu pošetřit na večer a cestu zpátky a už je dost vymodlený, může si projet jen pohodovou a také moc pěknou trasu přes Holešov. Sjedete do Brusného, odbočíte doleva a Cyklostezka vás dovede až do Dobrotic. Tady si můžete udělat krátkou zajížďku na výbornou zmrzlinu v restauraci u Kratochvílů a posilněni se můžete toulat po Holešově. Doporučuji židovský hřbitov, Šachovu synagogu a zejména zámek včetně krásné zahrady. Chtný oběd vám připraví v nedaleké restauraci Panský pivovar. Na Rusavu se vrátíte přes Přílepy, u Hadovny doleva a vyšlapnete si kopeček s vrcholem U Dubu. Pak už jen pohoda z kopce, pokud nezapomenete zabrzdit… 27 km, 380 m převýšení.

Štastní a přesto smutní se v sobotu vydáme na cestu k domovu. I ta bude moc hezká. Vyjedeme nejkratší cestou na Troják, občerstvíme se a ještě kousek pošlapeme nahoru k rozhledně Maruška, a pak už se budeme houpat krásným terénem přes Bludný na Lázy. Po asfaltu sjedeme do Mikulůvky a vyšlápneme na kouzelnou rozhlednu Oznička. Sjedeme na Oznici a Bystřičku a kolem Bečvy pofrčíme do ValMezu. Ještě jednou se občerstvíme v pivovaru Holendr a už jen domů přes Mštěnovice, Jasenici, Hostašovice, Straník a Bludovice. 61 km s převýšením 800 m.

Na Rusavu


Sobotní okruh delší


Sobotní okruh kratší


Z Rusavy domů

Napište komentář

Musíte se přihlásit,aby bylo možné vkládat komentáře!